Meie Lugu

Boccal on kaasaegne, lihvitud maitsete ja uuendusliku meelelaadiga Itaalia köök. Üle 40-aastase kogemusega peakokk on hoidnud oma kõrgeid standardeid siin enam kui kümme aastat. Bocca on üks Eesti hinnatumaid toidublogisid, mis oma erilises miljöös pakub võimalust saada osa parimate kokkade mõtteviisist – hea toit, see on ehedad maitsed ja parim tooraine.

Enne kui meie blogi loodi…

Restoran Bocca idee sündis kohtumisest Nicolo Tandaga 1999. aastal Soomes. Meid paelus tema toidu valmistamise oskus, kirglikkus ja armastus Itaalia toidu vastu. Eriline kohtumine andis meile tõuke avada esimene fine dining Itaalia restoran Tallinnas, kus peakokk Nicolo Tanda menüüs on olulisel kohal “a casa” valmistatud pastaroad ning kala- ja ulukitoidud.

Kui restoran veel avatud oli, võisid leida menüüst selliseid toite:

  • Lõhe-carpaccio avokaado-maasikasalatiga 14€
  • Pühvli-mozzarella krõbeda focaccia, redise, kumkvaadi ja jõhvikapalsamiäädikaga 12€
  • Värske tuunikala ingveri, laimi ja koriandriga 17€
  • Mündine kammkarp tomati, avokaado ja crème fraîche’iga 14€
  • Veiseliha-carpaccio rukola ja Grana Padano juustuga 14€
  • Pannil praetud foie gras kastanite, brioche’i ja viigimarja-chutney’ga 17€
  • Pannil praetud hiidkrevetisabad selleri-laimi-koriandrikastmes 14€

Saavutati ka selle eest hunnikutes tunnistusi:

  • Koht Eesti 50 parima restorani hulgas:
  • 2015 – 18. koht
  • 2014 – 25. koht
  • 2013 – 17. koht
  • 2012 – 12. koht
  • 2011 – 3. koht
  • 2010 – 3. koht
  • 2009 – 6. koht
  • 2008 – 2. koht

2005 – avaldati restoran Bocca kokaraamat „Modernne Itaalia köök alla Bocca“
2003 – valiti ajakirja Restaurant (Suurbritannia) edetabelis maailma 50 väärikaima restorani hulgas 15. kohale
2001 – Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemia restorani sisekujunduse eest

Ja nüüd oleme siin.. Restorani pole, aga on blogi kus räägime itaalia toitudest ning kuidas seda kogemust enda kodus saad luua 🙂